en natt med hästarna i skogsbetet

Förra veckan var det vårdagjämning och fullmåne samtidigt – En speciell dag! Hur firar man det?
Länge har jag tänkt att det skulle vara kul att sova ute med och hos våra två basjkirer Malushka och Nikolaj någon gång. Nu var det dessutom vindstilla och klar himmel – så jag plockade ihop sovsäck och varmt renskinn att ligga på och traskade ut i månskenet. Hästarna blev nog först lite förvånade – men sen när jag hade bäddat ner mig i sovsäcken stod Nikolaj alldeles bredvid mig och ”vakade över mig”. Länge, länge. Det var en underlig och underbar känsla.
Verkligen skogsbad de lyx att få somna till kattugglans nattliga hoande och vakna till en hel konsert av tidig vårfågelsång. Och att vakna av att man känner vibrationerna i marken när hästarna närmar sig galopperande på morgonkvisten för att titta till mig. Medveten närvaro och livskvalitet när det är som bäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + två =